U bent hier

Home » Algemeen » Over ons

Wie zijn we?

 

Scouts en Gidsen Karel De Goede - Brugge is een scoutsgroep die dankzij een enthousiaste leidingsploeg iedere zaterdag zijn meer dan 250 leden probeert te verrassen met creatieve, leuke en originele activiteiten, waarbij scouting centraal staat.

De leden, zowel jongens als meisjes vanaf 6 tot 18 jaar, zijn ondergebracht in 6 verschillende takken (leeftijdsgroepen) die elk worden begeleid met vijf à zeven leiders/leidsters.

Vanaf 6 jaar beginnen we met de kapoenen, waar ze 2 jaar lang ravotten als de besten. Voor de 8 tot 10 jarigen zijn er de wouters. De jongens en meisjes van 11 tot 13 gaan dan naar de jojo's. Maar ook de givers voor 14 tot 16 jarigen staan hun mannetje. De oudsten gaan dan voor 1 jaar naar de districtsjin, een voorbereiding op het leidinggeven, maar komen dan terug voor de leukste tak van allemaal: de leiding!

Daarnaast zijn er ook twee AKABE-takken. AKABE, Anders Kan Best, wil kinderen en jongeren met een handicap ook de kans geven om van het "scoutingsleven" te kunnen proeven.

AKABE-KLEIN is er voor kinderen van 6 tot 14 à 15 jaar, waarna ze overgaan naar AKABE-GROOT die open staat voor jongeren tot 35 jaar. Wil je meer weten? Neem een kijkje op hun pagina of contacteer de leiding. 

Wil je snel iets te weten komen over onze werking? Stuur ons dan gerust een mail naar groepsleiding[AT]kareldegoede.be

Onze lokalen liggen op het terrein langs de Prinses Maria Christinalaan 11, 8310 Assebroek


Grotere kaart weergeven