Geschiedenis
In 1957 wordt er in Assebroek een jongensscouts opgericht, de scoutsgroep Sint-Kristoffel. Ze starten hun eerste jaar met ongeveer 50 leden, opgesplitst in drie groepen: de welpen (9-12j), de jongverkenners (12-15j) en de verkenners (15-18j). De jongens ravotten in het Daverlopark, dicht bij waar onze scoutslokalen nu staan. Na verloop van tijd verhuist de groep naar de Prinses Maria Christinalaan, waar we nu nog steeds zitten.
Naast de jongensgroep, wordt in 1961 ook een meisjesscouts opgericht, gidsengroep Karel De Goede. Zij zijn opgesplitst in kabouters (9-12j), jonggidsen (12-15j) en gidsen (15-18j). De meisjes komen op zaterdag samen in het gebied de Zeventorentjes, dat we nu kennen als de kinderboerderij.
Na amper twee jaar, telt de groep in 1963 al 100 leden. De meisjes gaan ook geregeld op buitenlands kamp met hun oudste groep.
Tijdens het jaar 1972, verhuizen de meisjes van de Zeventorentjes naar de Prinses Maria-Christinalaan, omdat hun lokalen moeten wijken voor de bouw van de kinderboerderij. Vanaf dan zitten zowel de scouts- als gidsengroep dus op één terrein, maar hun activiteiten zijn wel nog steeds gescheiden.
De twee groepen smelten na een vijftal jaar uiteindelijk volledig samen, en in het werkjaar 1976-1977 ziet Scouts en Gidsen Karel De Goede het levenslicht. Er wordt in navolging van het Nationaal Scoutsverbond ook een kapoenentak (7-9j) opgericht, om ook de jongste kinderen van scouting te laten meegenieten.
In 1979 werd de prille scoutsbar gedoopt tot Tiercé. Een leuk weetje voor de (oud-)leiding!
De “barakken” werden in 1993 gebouwd om speelruimte te voorzien voor een snel groeiende scoutsgroep. Vanuit Duitsland werd deze loods van het Belgische leger overgebracht en opgebouwd door leiding en sympathisanten. Deze barakken zijn intussen, na 25 jaar, gesloopt om plaats te maken voor onze nieuwste lokalen voor de jojo’s en givers: de “Fabriek”.
Rond 2004 werd de bouw van “de villa” gestart. Dit is het lokaal waar de kapoenen en wouters gevestigd zijn.