U bent hier

Home » Algemeen » Praktisch

Uniform

WAAROM ?

Zaterdagmiddag, ergens in het centrum van Brugge. Te midden de toeristen zie je enkele jongeren rondlopen op de Burg in Brugge. Maar ze zien er anders uit, ze lopen niet rond met een videocamera, fototoestel of zakken vol pralines. Neen, ze lopen rond met papiertjes in hun hand, leventjes, zo blijkt. Een geoefend oog had het natuurlijk al direct door dat het de Scouts is die net bezig is met hun stadsspel, maar hoe zie je dat nu in godsnaam in 1 oogopslag?

Heel simpel, aan het uniform merk je het dat het om een groepje scouts en gidsen gaat. Met het dragen van het uniform tonen we dat we lid zijn van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Met het uniform willen we iets gemeenschappelijks veruiterlijken, de scoutswaarden.Maar het uniform is niet zomaar een uniform, het is eigenlijk ook speelkledij. "Bewegingskledij" is misschien een beter woord dan "uniform"; uitnodigendiger, creatiever, vriendelijker.

Met het beige hemd vallen we natuurlijk al direct op, daaraan zien de mensen direct dat het om een scoutsgroep gaat. Maar we willen meer bereiken dan dat. We zijn meer dan scouts alleen, we zijn namelijk Scouts en Gidsen KAREL DE GOEDE. De mensen moeten ons (her)kennen overal waar we zijn moeten ze zien dat wij Scouts en Gidsen Karel De Goede zijn.

Daarom is er naast het scoutshemd ook nog de das met paarse-beige KDG kleur, en ons bordeaux KDG Tshirt.
Die zijn te verkrijgen via de leiding of groepsleiding.

HOE ZIET ONS UNIFORM ER UIT ?

Het basisuniform is dus voor kapoenen, wouters, jojo's, givers, akabe en leiding hetzelfde:
- beige scoutshemd,
- groene lange broek, korte broek of rok,
- das,
- Karel De Goede - Tshirt (optioneel).

T-shirts en dassen zijn verkrijgbaar bij de leiding.
De rest van het uniform kan worden gekocht in de scoutsshop.

Voor een adreslijst en openingsuren van een scoutsshop of verdeler in de buurt, klik hier.

WAAR MOETEN DE KENTEKENS KOMEN ?

Klik op het uniform om te zien welke kentekens op je hemd moeten, en waar ze precies moeten hangen.

hemdverdraai de wereldgroepslintjetaktekenbelgievlaanderenwestvlaanderenscouts Klik op een kenteken voor meer informatie!