U bent hier

Home » Algemeen » Over ons

Groepskern

Eventjes kort onszelf voorstellen. Wij zijn de groepskern van Karel De Goede, een redelijk uniek soortje in scoutingland. Neen, dit is geen allegaartje van oud-leiding dat blijven plakken is in nostalgische herinneringen en maar geen afscheid kan nemen van de Tiercé. Alhoewel we er natuurlijk nog graag eens onze opwachting maken. Wij willen ook niet die bemoeials zijn die altijd alles beter weten. Scouting kan immers op verschillende manieren ingevuld worden. We voelen ons nog niet dermate oud dat we vervallen in het gezeur van vroeger was alles beter. Hebben we dan nog wel iets omhanden dan louter gezellig samenzitten en keuvelen over vervlogen tijden. Zeer zeker, maar met mate.

Eigenlijk hebben we als groepskern enkele beperkte taken die we op ons nemen. Vooreerst zijn we immer bereid om -waar nodig- bij te springen wanneer onze hulp wordt gevraagd. Dit gaat van logistieke steun bij grotere evenementen (BBQ) over het opvullen van leidingstekorten in bepaalde periodes (examens) tot het mee gaan fourieren op kampen of weekends. Daarnaast richten we ook zelf enkele activiteiten in zoals de oude zakken avond (waar we zoveel mogelijk (oud)-leiding vergasten op een avond uit de oude doos), een occasionele fuif, een speciale Tiercé of de stilaan ook traditionele fiets- en wandelzoektocht. Als laatste vergeten we onszelf vooral ook niet en gaan we soms eens gezellig tafelen of trekken er eens een weekendje op uit.

Een éénduidig profiel van een groepskerner opstellen is niet echt mogelijk. We zijn een bonte verzameling van oud- en nieuwgedienden. Je kan je reeds aansluiten bij de groepskern na 1 jaartje leiding, maar de meesten hebben toch wel enkele dienstjaren opgebouwd bij één of meerdere takken. Een leeftijdsgrens staat er ook niet op onze werking. De enigste vereiste om toe te treden of te blijven is dat je Karel De Goede en scouting een warm hart toedraagt en je je nog engageert om actief mee te werken aan onze activiteiten.