U bent hier

Home

Volgend jaar in de scouts

Beste ouders

Nu het scoutsjaar achter ons ligt en de kampen bijna gaan beginnen zijn wij met de leiding al aan het nadenken over volgend jaar. Zo staan er ons twee belangrijke veranderingen te wachten waar we jullie toch van op de hoogte wouden brengen.

Ten eerste stoppen Robbe en Maxim als groepsleiding en dragen ze de fakkel over naar Griet, Gilles en Eva Declerq. Ze zullen daarbij geholpen worden door Eva De Bree en Sien.

Ten tweede hebben we gezocht naar een oplossing voor de té grote groep wouters. We hebben hier over nagedacht en zijn hier voor ook ten rade gegaan bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Wat ons de beste oplossing lijkt is de wouters op te splitsen in twee (wat Scouts en Gidsen Vlaanderen noemt) 'paralleltakken'. Simpel gezegd komt het er op neer dat we de wouters opdelen in twee 'gelijke' aparte takken. Wellicht zal gevraagd worden aan de wouters om eind augustus drie namen te geven met wie ze graag in de tak zouden zitten. We zullen dan zoveel mogelijk hiermee proberen rekening te houden. Dit zal uiteraard wat wennen zijn de eerste vergaderingen, zowel voor de wouters, de ouders als voor de leiding. Op die manier behouden we de eigenheid en identiteit van de wouters en wordt het terug wat leefbaarder voor zowel de leiding als de wouters op spellen te spelen. Bij de verdeling van de twee woutertakken zullen we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met vriendjes, broertjes en zusjes. Ook zullen er sowieso nog activiteiten of weekends samen gebeuren. Waarschijnlijk zal ook het kamp samen doorgaan. Maar dat zijn vooral praktische zaken die in augustus verder zullen uitgewerkt worden. Seppe zal ook verantwoordelijk zijn voor de vlotte overgang. Wie verdere vragen heeft hieromtrent mag uiteraard altijd mailen naar: seppe@kareldegoede.be.

Voor andere vragen: groepsleiding@kareldegoede.be

Scoutsgroet!

De leiding en groepsleiding van Scouts en Gidsen Karel De Goede

Verzonden door Seppe Vanhaecke met de GROEPSADMINISTRATIE van SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN